Blandat om motorcyklar

Sälja bil

Om du har bestämt dig för att sälja din bil kan du göra det på två olika sätt. Antingen säljer du den direkt till en bilhandlare som tar emot begagnade bilar, eller så sköter du försäljningen helt själv. Genom att gå via en bilhandlare behöver du egentligen inte göra någonting, endast lämna över nycklarna. Sedan tar de hand om resten. Väljer du däremot att sälja själv finns det lite mer du måste tänka på.

Börja med att städa bilen, både utvändigt och invändigt. Ta sedan en noga titt för att se att allting fungerar som det ska. Skulle någonting vara trasigt kan du antingen fixa detta, eller sälja bilen men berätta för köparen om felet. Du kommer dock inte få lika högt pris för bilen ifall den inte fungerar som den ska.

Alla papper

En annan viktig sak är att du har alla papper tillgängligt, som papper från besiktningar, om den varit inne på service och liknande. Försäljningen kommer bli mycket smidigare ifall du har allting i ordning. Glöm heller inte reservnyckeln till bilen, ifall du har en sådan. Innan du lämnar över nycklarna till köparen rekommenderas det starkt att ni skriver ett köpekontrakt. På så sätt är du lite skyddad ifall någonting skulle hända.