Bilar och motorcyklar

Lämna in bilen eller meka själv?

Motorintresset i Sverige är mycket stort och för de allra flesta är första bilen en begagnad bil. Det finns en del saker du behöver tänka på när du köper en bil i andrahand. Det handlar givetvis om att hålla sig inom en budget som inkluderar de löpande kostnaderna för den bil du vill köpa. Var uppmärksam på variationer av kostnader beroende på vilken typ av bil du köper. En del bilar är billigare i drift när det kommer till exempelvis försäkring och bilskatt medan andra kommer att kosta betydligt mer.

Köpa begagnat

När du köper ett begagnat fordon gäller att göra ett så bra köp som möjligt. När du är på väg att skaffa ett begagnat fordon är det viktigt att se till att ditt köp går till på rätt sätt, att säljaren är ärlig och att alla dokument finns. Kontrollera alltid fordonet noga oavsett om du köper en bil, motorcykel, traktor eller lantbruksmaskin. Blinto är en seriös nätauktion som säljer begagnade lantbruksmaskiner av god kvalitet till bra pris. Inom kategorin lantbruksmaskiner kommer du att hitta allt från traktorer, skogsmaskiner, åkgräsklippare, vagnar, skogsmaskiner, skördare plus massor av andra maskiner. Blinto erbjuder en säker, enkel och smidig nätauktion där lantbruksmaskiner från välkända varumärken säljs såsom Volvo, Massey Fergusson, New Holland och Valtra. Men hos Binto kan du förutom lantbruksmaskiner även köpa bilar, motorcyklar och ATV. Du kan registrera dig och skapa ett gratis konto på under fem minuter där du förutom budgivning kan bevaka auktioner samt spara dina favoritobjekt, vad kan vara enklare och smidigare än så?

Underhåll

När du köpt ett fordon behöver du vara medveten om att din bil kommer att behöva underhåll och servas för att fungera bra. Många har tillräcklig kunskap för att kunna göra detta själv medan andra måste lämna in bilen till en verkstad hela tiden. Det finns ganska mycket du kan fixa själv utan att du behöver vara en bilmekaniker. Att till exempel byta olja själv är inte komplicerat och du kan enkelt hitta instruktioner online om hur du bör gå till väga med just ditt fordon. Det är aldrig fel att lära sig mer om hur du kan serva och eventuellt reparera din bil själv. Dessutom kommer ditt eget arbete spara dig massor av pengar.

Meka själv

Att lämna in en bil till en verkstad kostar mycket pengar medan reservdelar är väldigt billiga i jämförelse. Däremot kommer du att behöva göra arbetet själv vilket kräver en del kunskap, verktyg och ett garage. För den som är teknikintresserad är det säkerligen både intressant, lärorikt och spännande att reparera eller förbättra bilen själv. Investera i korrekta verktyg av god kvalitet till en början. Du kan komma att behöva ytterligare maskiner, apparater eller verktyg med tiden såsom tryckluftsverktyg, hjulverktyg och hylsverktyg. Skaffa det du behöver när du behöver det och satsa på att lära dig att meka proffsigt och korrekt. För underhåll och enklare reparationer behöver du endast bas verktyg och lite kunskap. Verkstäder kostar en hel del så innan du bestämmer dig för att lämna in bilen bör du alltid först kontrollera oljan, att bilens säkringar är ok, att det finns vatten i kylaren samt kolla bensinfilter och bromsvätska. Att göra en all round kontroll kan spara dig en massa pengar. Det är förvånande vilka enkla småfel bilar lämnas in till en verkstad för.